Voorjaarskruiden

Kruiden in het voorjaar

In het voorjaar komen kruiden weer tevoorschijn uit de grond. Voor veel mensen is het eigenlijk onkruid en willen ze dit zo snel mogelijk uit hun tuin verwijderen. Wist je dat je kruiden zoals brandnetel en het zevenblad kan eten in een salade?

Brandnetel
Brandnetel zet het lichaam aan om urinezuur en gifstoffen af te scheiden. Brandnetel heeft heel veel verschillenden mineralen, vitamines en amines. Het helpt de mens om de weerstand te verhogen, de spijsvertering te verbeteren. Helpt bij huidaandoeningen, reumatische aandoeningen en allergieën.

Zevenblad
Zevenblad is goed tegen verzuring. Zevenblad zit bomvol met vitamine C, zelfs meer dan een citroen! Verder de volgende mineralen: Kalium, calcium, magnesium, ijzer, fosfor, koper, zink, silicium, titanium en mangaan.

Salade recept
Samen met het zevenblad kun je de brandnetel gebruiken in een lekkere salade. Gebruik de nieuwe topjes van beide kruiden en spoel deze af. Snijd het fijn en maak deze kruiden met gekookt ei, eventueel feta of mozzarella en wat olie af. Zout en peper naar smaak toevoegen. Deze salade geeft je lekker veel mineralen en vitamines. Eet smakelijk!